FluXus Sinfonietta in 2020

31 oktober, Pasveerzaal, Westzijde 148, 14 en 16 uur.

Zeebende! een musical over plastic in zee

Sinfoniettta bereid zich voor.

 

 

5 september tussen 13-16 uur op FluXus Westzijde 148=Open Dag

Van 15.00-15.15 spelen Julia Barnes en Evert Sillem altviool duo’s in het Atrium. Van 15.15-15.45 is Sinfonietta in de Pasveerzaal te horen. Wil je meedoen, wil je altviool leren? Meld je aan voor lessen!

Corona Habanera=making music apart together! Sinfonietta leerlingen hebben deze maand allemaal hun partij voor de Habanera van de Carmen Suite opgenomen. Dat deden ook de muziekleerlingen van Muziekschool Robert Gerhard in Valls, Catalonia. Docente Gabrielle Deakin heeft alles samengesteld voor ons tot een online samenspel project. Klik op Habanera  om te genieten van het resultaat.

Nieuw datum Zeebende: 31 oktober 2020. Locatie: FluXus Westzijde 148, Pasveerzaal.

In samenwerking van  Jeugdtheaterschool Theater MUS, Balletschool Danzin, Kostuumontwerp Tanade, Myra Emmen Riedel, Joke van der Bunt, Julia Barnes en Fluxus.
Het verhaal: Het is een rommeltje in de oceaan. Het plastic drijft echt werkelijk overal. Wat te doen? Bij de pakken neer gaan zitten, er juist gebruik van maken of je ertegen verzetten?
En wie zijn de schuldigen van al die plastic troep eigenlijk?
Piet Plankton, Zalmina, Krabsta en een hele bende zeewezens nemen je mee op een hilarisch onderwater avontuur!

24 en 25 januari, 19 uur, dinertheater ‘Hoekstenen’ in de Bullekerk.                 Sinfonietta neemt deel aan een spannend theaterstuk met muziek en diner erbij. Organisator Rob Sipma maakt een avond vol verrassingen voor het publiek. Waaronder muziek van Sinfonietta. Hieronder het filmpje!

 

Video-1

Geniet van verhalen en muziek met een mokje warme chocola op een winterse middag. Contrabas leerling Casper Groep heeft voor ons een gloednieuwe stuk gecomponeerd: Evolution. Daar beginnen wij mee. En dan, verhalen uit het boek Ronja, de Roversdochter met muziek uit de film, bewerkt door altviool leerling Roos Kneppers.

Na een beker warme chocola in de pauze, komen wij terug met het Vrijbos, een muzikale vertelling over de grote vriendschap tussen een stout maar lieve hond, en een eenzame elandkalfje.

De spetters van Sinfonietta laten je het beleven! Julia Barnes dirigeert, Julia Henneman vertelt. Lucy Boeren en Roos Kneppers lezen voor uit Ronja.

Sinfonietta is een kamerorkest bestaande uit 20 gevorderde strijkers en blazers op Muziekschool FluXus in Zaandam, onder leiding van Julia Barnes.

Vriendschapsconcert met muziekschool Robert Gerhard uit Valls, Catalonië. Oa Haydn Symfonie nr. 47, Allegro en de Sardana Sant Martí del Canigo (Casals). Jazz combo Amics speelt Let’s Ruffle Some Feathers speciaal hiervoor gecomponeerd door Eric Boeren voor leerlingen van beide scholen.

zaterdag 23 juni 2019, 15 uur, het verhaal van het Vrijbos, Verkade Zaal. Oa Grieg Lyrische Stukken.

Uit De Orkaan:

Het jeugdorkest FluXus Synfoniëtta maakte, onder leiding van Julia Barnes indruk met het 2e deel uit de Zevende Symfonie van Ludwig van Beethoven. De leerlingen hadden het zware stuk speciaal ingestudeerd voor deze dag. Tijdens hun spel werden de beelden van het gedenkboek met de namen van 171 vermoordde Joodse inwoners van de zeven voormalige Zaangemeenten achter hen geprojecteerd.

Lees meer